Skip to main content

Wordt fysiotherapie bij ons vergoed?

Ook in 2024 heeft Fysiotherapie Hoofdweg in Amsterdam contracten met alle zorgverzekeraars.  Het hangt echter van uw aanvullende verzekering af of deze behandelingen vergoed worden. Het is verstandig uit te zoeken hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt, hoeveel behandelingen u al heeft gehad en wat er dus nog vergoed gaat worden. Bekijk daarom vooraf uw polisvoorwaarden of bel met uw verzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onder aan de pagina vindt u onze tarieven met de kosten per behandeling. Wilt u weten of uw zorgverzekering de behandelingen fysiotherapie vergoedt? klik hier

Tarieven

Niet nagekomen afspraak, mits korter dan 24 uur afgezegd*volgens regels KNGF

Eerste afspraak (intake) €57,50
zitting fysiotherapie €47,50
zitting Bekkenfysiotherapie €52,50
zitting Geriatriefysiotherapie €52,50
zitting Kinderfysiotherapie €52,50
zitting Oedeemtherapie €52,50
zitting Manuele Therapie €52,50
Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen €52,50
screening €12,50
screening, intake en onderzoek €57,50
intake en onderzoek na verwijzing €57,50
Telefonische zitting €37,50
eenmalig fysiotherapeutisch consult €82,50
gecompliceerde, tijdrovende rapporten €62,50
niet nagekomen afspraak fysiotherapie €32,50
niet nagekomen afspraak specialisatie €38,50

Chronische aandoening

Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening die voorkomt op de zogenaamde “landelijke lijst chronische aandoeningen” dan krijgt u na de 20ste behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig om deze vergoed te krijgen, wanneer u niet of een gedeeltelijke aanvullend verzekerd bent zal u een deel van de behandelingen zelf moeten betalen.

Vergoeding fysiotherapie bij kinderen

Bij kinderen onder de 18 jaar worden de eerste 9 tot 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Extra behandelingen worden daarna vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ouders. Mits zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Voor meer informatie bekijk de polisvoorwaarden.

Geen vergoeding of aanvullende verzekering?

Indien u geen vergoeding van de zorgverzekeraar (meer) hebt, dan vindt u hier de lijst met tarieven, die Fysiotherapie Hoofdweg voor de verschillende behandelingen hanteert.  Met iedere verzekeraar maakt Fysiotherapie Hoofdweg prijsafspraken, prijzen die aan verzekeraars worden gerekend kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.