Skip to main content

Wat is geriatriefysiotherapie?

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van het lichaam zien afnemen komen doorgaans in aanraking met de geriatriefysiotherapeut. Deze heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte, bijvoorbeeld de Ziekte van Parkinson, al verschijnselen kunnen vertonen van ouderdom. De zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of een sportfysiotherapeut terechtkomen.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Tot het werk behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Wij bieden tevens training gericht op valpreventie.

Verwijzing

Voor behandeling aan huis is een schriftelijke verwijzing nodig van een arts. Dit kan uw huisarts of medisch specialist zijn.

Voor informatie over geriatriefysiotherapie:

NVFG/
De Fysiotherapeut

Voor Fysiotherapie Hoofdweg behandelt Annemiek Overmars ( Master Fysiotherapie bij mensen met chronische ziekten en Master Geriatriefysiotherapie) geriatrie patiënten.